Barvita Tajska

Tajska je jugovzhodna ekonomska gonilna sila. Njeno glavno mesto Bangkok pa ena najhitreje rastočih gospodarskih sil na svetu. Seveda ves gospodarski napredek pripomore tudi k infrastrukturi in razvoju turizma. Tajska danes privablja največ turistov v celotni Aziji. Tukaj pa veliko pripomore tudi njena razgibana pokrajina in bogata kulturna dediščina. Od goratih severnih predelov ima Tajska tudi slikovite zlate templje in turistično razviti jug, ki ponuja skoraj vse kar si popotniki lahko zaželijo. Od skoraj še nedotaknjenih otokov do modenih turističnih središč kot je Phuket.

Na Tajskem je mogoče doživet marsikaj. Možno je potovati z javnimi prevozi ali pa si najeti avto in prepotovati celotno deželo. Tajska ima urejen javni prevoz in možno je potovati z vlaki ali avtobusi, seveda pa je lasten avto najboljša izbira. Danes Tajska predstavlja eno najboljših popotniških destinacij za raziskovanje.

Na Tajskem med najbolj znane destinacije spadata tudi Koh Samui in Krabi. Turisti lahko v državi bivajo brez vizumo do trideset dni. Tajska ima izredno ugodno klimo in jo je najbolj priporočljivo obiskati v zimskih mesecih, ko ni monsunov. Priporočamo branje o turizmu na Tajskem, da pridobite čim več informacij pred potovanjem te čudovite dežele.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.