Bliskavice

Bliskavice so le slovenski izraz za fleš, če vam ta domač izraz ni znan. Dejstvo je, da v pogovornem jeziku veliko večkrat uporabimo tujko kot slovenski izraz in verjetno morate tudi sami malo bolje pomisliti, ko slišite izraz bliskavica.

Bliskavice so lahko del digitalnega fotoaparata in verjetno tudi sami poznate te naprave. Ko kupimo digitalni fotoaparat so bliskavice že vgrajene in ni potrebe po tem, da bi karkoli menjali, saj so za povsem običajne uporabnike, ki jih je tudi največ, osnovne bliskavice čisto dovolj dobre in zmogljive.

Obstajajo tudi takšne bliskavice, ki jih lahko kupimo dodatno in s katerimi poskrbimo, da so naše slike v manj svetlih pogojih bistveno lepše. Namenjene so naprednim fotografom, ki veliko pozornosti namenijo končnemu izdelku, torej sliki in jim ni odveč odšteti precej več denarja za opremo, ki jo bodo uporabljali med fotografiranjem. Bliskavica Nikon je tako najbolj prepoznavna in priznana med fotografi, saj gre za izdelek zelo kvalitetne blagovne znamke. Seveda obstajajo na trgu številne druge, bistveno cenejše a tudi manj kvalitetne bliskavice.

Cene različnih bliskavic se začnejo že zelo nizko, a v teh primerih gre za zelo nekvalitetne izdelke, s katerimi ne bodo zadovoljni niti začetniki. V kolikor se želite s fotografijo resno ukvarjati in ste začetnik na tem področju, izberite bliskavice v vrednosti vsaj nekaj sto evrov, saj boste za ta denar dobili že bistveno višjo kvaliteto in tudi zadovoljni boste z njimi bistveno dalj časa. Če nimate resnih fotografskih namenov in želite le priložnostno fotografirati, ne zapravljajte denarja za bliskavice saj jih ne boste potrebovali.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja. Zaznamek za trajno povezavo.