Če ste ustvarjalni je »diy« oz. do it yourself prava zadeva za vas

diy-1Dandanes v poplavi tolikšne številčnosti trgovin, se lahko človek kar sam loti opremljanja in dekoriranja svojega doma čisto po svoje. V preteklosti si imel zelo omejeno izbiro, sedaj pa lahko kombiniraš najrazličnejše stvari pri najrazličnejših ponudnikih. V zadnjem času se je tako pojavil trend, imenovan »naredi sam«. Pomeni pa, da lahko brez pomoči ali pa s pomočjo najrazličnejših revij, katalogov, spletnih strani narediš bilo katero stvar čisto sam. Tudi mladi pari in starši se v zadnjem času velikokrat lotijo urejanja svojega doma po svoje. Predvsem otroška soba je izmed vseh prostorov daleč najbolj pomembna, saj mora biti ustrezna za našega otroka.

Glede otroške sobe velja poudariti, da so vsi elementi v njej varni za otroka. Tako za preprečitev kakršnekoli poškodbe kot za njegovo zdravje. Namreč elementi neustreznih, premočnih ali predivjih barv znajo še kako vplivati na otrokovo počutje in zdravje. Tako, da je potrebno pred samim urejanjem o njem tehtno premisliti. V pomoč so nam lahko res najrazličnejši viri informacij, nasvetov in idej, tako da se lahko tega lotimo lažje.

Poleg urejanja naših prostorov, se lahko sami lotimo tudi še kaj drugega kot samo dekoriranja in opremljanja. Sami lahko naredimo tudi kaj za nas kot so na primer kakšne kreme za telo, lase in nohte, kakšno »zdravilo« za izboljšanje počutja in zdravja, pripravimo vrhunsko hrano in pijačo, si naredimo ali zgolj preoblikujemo oblačila, čevlje, torbice in drugih modnih dodatkov, lahko si naredimo tudi kakšne pripomočke za olajšanje bilo katerega dela in še mnogo drugih stvari bi se našlo, ki jih lahko naredimo sami.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.