Cevni grelci imajo široko področje uporabe

Cevni grelci se uporabljajo za gretje zraka, tekočin, orodij ali strojev, prav tako pa so ob uporabi ustreznih materialov uporabni tudi za ogrevanje kemikalij, olj in goriv. Tako na primer ločimo potopne, zračne in oljne grelce. Morda ne veste, ampak se s cevnimi grelci srečamo v vsakdanjem življenju, najbolj pogosto pri aparatih bele tehnike. Vidimo jih na primer vedno, ko pogledamo v našo pečico.

Kot že samo ime pove, so cevni grelci v obliki cevi, z različnim premerom. Zaradi materialov in dimenzij so zelo prilagodljivi in vsesplošno uporabni. Izdelani so iz bakra ter rosfrej ali inox materialov Tako lahko ločimo na primer cevne grelce za vse tipe pralnih strojev, grelce za vse vrste bojlerjev ali pečic. Prav tako poznamo ploščate cevne grelce in cevne grelce posebnih izvedb.

Cevni grelci imajo številne prednosti

Za cevne grelce se uporabljajo različni materiali, zato so uporabni v številni različnih aparatih in napravah. Prav tako se med seboj razlikujejo glede premera, zato so dobavljivi praktično v vseh širinah. Prednosti vseh materialov je tudi ta, da se cevni grelci lahko krivijo, zato so na voljo v številnih različnih oblikah in velikosti. Na spletu dobite celo ponudnike, ki vam cevni grelec izdelajo po meri.

Bistvena lastnost vseh cevnih grelcev je tudi izjemna toplotna prevodnost in odlične izolacijske lastnosti. To je še posebej pomembno v slučaju uporabe pri visokih temperaturah. Glede na to za kakšen aparat gre, se grelci med seboj razlikujejo tudi po moči in napetosti, ter izbiri materiala za posamezno vrsto cevnega grelca.

Več o uporabnosti cevnih grelcev lahko izveste s klikom na https://elektromehanika-hozic.si/izdelki/cevni-grelci/

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.