Eksotična Dominikanska republika

Dominikanska republika je Karibska eksotična destinacija, ki je zadnje čase vse bolj obiskana. Zanimivo, da se turisti vedno bolj odločajo za Dominikansko republiko čeprav je država znana po veliki stopnji kriminala. Sicer pa bi lahko rekli, da je Dominikanska republika dežela nasprotij saj za njo velja, da premore na eni strani nekaj luksuznih destinacij, ki so predvsem na jugo in severu ter na drugi strani revno notranjost, ki jo zaznamujeta revščina in kriminal. Sicer pa Dominikanska republika še vedno velja za bolj zaželjeno tudi kar se tiče poročnih potovanj. Sploh Punta Cana je super lokacija za preživljanje medenih tednov in ležanje na belih dolgih peščenih plažah.

Glavno mesto je Santo Domingo in celotna Dominikanska republika je upravičeno posnosna na njega saj je že nekaj časa pod zaščito Unesca. Lahko bi rekli, da je Santo Domingo za razliko od Punta Cane pravi kulturni biser. Dominikanska republika ponudi tudi dobre ture za popotnike. Lahko se odpravite v notranjost in v gorate predele ter obiščete domačine in v svoj fotografski objektiv ulovite slikovite plantaže sladkornega trsja.

Priporočamo tudi branje članka o tem kdaj v Dominikansko republiko, da boste vedeli kdaj ima dežela najblepše vreme in je najbolj primerna za potovanje. Med bolj zanimive destinacije spada tudi polotok Samana in priporočamo, da ga obiščete, ko boste v Dominikanski republiki.

Ta vnos je bil objavljen v Potovanja z značkami , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.