Filter hidravličnega olja za zanesljivost hidravličnega sistema

S hidravličnim sistemom se danes najpogosteje srečujemo pri gradbenih in drugih delovnih strojih, kjer je hidravlika lahko tudi ključnega pomena. Hidravlični sistemi so se vedno bolj dopolnjevali in izpopolnjevali in na ta način dosegli današnjo učinkovitost in zanesljivost. Le te pa zagotovo ne bi bilo, če v hidravlični sistem ne bi bil vgrajen tudi filter hidravličnega olja.

Hidravlično olje je zelo pomembno za nemoteno delovanje hidravličnega sistema. Pri tem je poseben poudarek na čistosti hidravličnega olja. Nečistoče lahko v sistem prihajajo na različne načine in na različnih mestih, zato jih težko s 100 % zanesljivostjo preprečimo. Največja nevarnost je prva polnitev olja in vsa kasnejša dopolnjevanja, pri katerih ni zagotovila, da je bil postopek izpeljan brez umazanije.

Redna menjava zagotavlja optimalno delovanje

Nevarnost je, da večji trdni delci nečistoč lahko poškodujejo črpalko in druge pomembne elemente hidravličnega sistema. Za odstranjevanje takšnih nečistoč je zato potreben filter hidravličnega olja, ki ga lahko dobite v različnih izvedbah. Kot smo povedali, je njegova glavna naloga preprečevanje umazanije, da pride do hidravličnega sistema. Logično pa je, da se le ta nabira na samem v filtru, zato ga je potrebno za njegovo optimalno delovanje redno menjati.

Za pravilno delovanje hidravličnega sistema je potrebno tudi njegovo redno vzdrževanje, pri čemer je potrebno redno menjati olje in filtre hidravličnega olja. Zelo slabo uslugo boste naredili hidravličnemu sistemu, če boste izbirali nizkocenovne in manj kakovostne filtre. Filter hidravličnega olja mora opravljati svojo funkcijo, zato poskrbite da uporabite filtre uveljavljenih proizvajalcev, ki uporabljajo kakovostne materiale.

Eden od kakovostnih proizvajalcev je tudi podjetje Prima Filtertehnika, katerega ponudbo si lahko ogledate na povezavi www.prima-filtertehnika.si/industrijski-filtri/filtri-za-hidravliko

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.