Flaška za vodo – uporabnost

zinger2Flaška za vodo Zinger je bila že v sami osnovi zasnovana z namenom enostavne uporabe. Čisto vsako izmed Zinger flašk je lahko čistiti in zato še z večjim užitkom uživate v pripravljanju novih okusov. Kako se uporablja flaška za vodo:

  • odvijte dno flaške
  • dodajte sestavine po svojem okusu
  • privijte nazaj dno flaške
  • napolnite flaško z vodo (ali katerokoli drugo tekočino)
  • flaško pretresite in počakajte nekaj trenutkov za polnejši okus

Ko ste naredili vse našteto, bo flaška za vodo z njeno vsebino služila svojemu namenu. Ko privijete dno flaške, se sestavine bodisi stisnejo ali zmeljejo in tako napolnijo vodo z edinstvenim okusom.

Flaška za vodo – čiščenje

Z željo, da bi flaška za vodo Zinger imela čim daljšo življenjsko dobo, jo moramo ustrezno in redno čistiti. Pomembno je tudi, da pripravljeno vodo z okusom spijete v priporočenem roku. Kadar je flaška za vodo v hladilniku, je priporočljivo, da ohlajeno vodo z okusom spijete najkasneje v treh dneh. Če pa jo imate namen spiti v roku 12-ih ur, pa tekočine ni potrebno hraniti na hladnem.

Ena doza poljubnih sestavin zadošča tudi za več polnjenj z vodo, a moramo pri tem seveda upoštevati, da okus vsakega naslednjega polnjenja ne bo tako poln kot prvi. Če želimo ohraniti čimbolj poln okus napitka je najbolje, da po dveh polnjenjih z vodo uporabimo nove sestavine, ki bodo pripomogle k polnemu okusu vode.

Pred ponovnim polnjenjem se mora flaška za vodo temeljito očistiti. Najprej odstranimo uporabljene sestavine, flaško preprosto umijemo pod tekočo vodo in tako je ponovno nared za novo uporabo.

Za boljši in polnejši okus je priporočeno pitje šele po 20-ih minutah. V primeru bolj trdnih sestavin pa pustite vodo stati tudi čez noč.

Flaška za vodo naj se uporablja samo pod budnim starševskim nadzorom.

Ta vnos je bil objavljen v Prosti čas z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.