Inštrukcije pred maturo

instrukcije-4Ko se pripravljamo na maturo si v Sloveniji največkrat zaželimo inštrukcije matematika. Čeprav matematika prevladuje pa ji ne daleč sledijo tudi ostali maturitetni predmeti kot so slovenščina, angleščina in razni strokovni jeziki.

Čeprav priprave na maturo v nekaterih šolah potekajo skozi celotno obdobje študija pa se večji problem pojavi predvsem pri tistih, ki se na maturo začnejo pripravljati šele v zadnjem letu ali dveh letih. Večkrat po inštrukcijah posežejo tudi tisti, ki zaključujejo poklicno šolo a so se odločili, da bodo zaradi zahtev fakultete poskusili opraviti poklicno maturo s petim predmetom.

Med tujimi jeziki prevladujejo inštrukcije nemščine in francoščine a se tu znajdejo tudi španščina, latinščina in podobni jeziki, ki se jih dijaki odločijo opravljati za maturo. Ponavadi so razlogi za malce neobičajne predmete predvsem želja po obiskovanju določenega študija na fakulteti, kot naprimer študij jezikoslovja ali pa študij Japonologije na filozofski fakulteti v Ljubljani.

Kljub temu, da se priprave na maturo začnejo že tako zgodaj in se kljub temu vseeno približno pol leta pred maturo ugotovimo, da je naše znanje še daleč od želenega za opravljanje mature, je še vedno čas, da se odločimo za inštrukcije. Ko poiščete primernega inštruktorja se z njim v prvih ali drugi uri pogovorite o situaciji. Inštruktor bo v prvih parih seansah ugotovil vaše dosedanje znanje in glede na situacijo potem določil, kako pogosto bi bile potrebne ure, poleg tega pa vam bo pripravil načrt učenja in lahko celo določil naloge, ki jih boste morali opraviti doma med posameznimi učnimi urami.

Ta vnos je bil objavljen v Izobraževanje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.