Kaj so bordure

bordureVas je že kdo kdaj vprašal po stvari za katero niste slišali še nikoli? Ja, no … malo mi je nerodno sicer priznati, a tudi meni se je to že zgodilo – denimo zdaj. Kako naj pišem o tem, kaj so to bordure, če še sama nisem sigurna kaj to pravzaprav je. Tako kot vsakič, ko me žene radovednost, vprašam zvestega spletnega prijatelja … pomislim, on zagotovo ve: »kaj so bordure«. Huh, rezultatov ogromno, a nič kaj takšnega o čemer bi se lahko človek razpisal. Bordure sem tako našla pri ploščicah … aha, zdaj vidim, tudi parket in ojoj, tudi mreže, tlakovci – a res moramo tako komplicirati? Končno se mi je posvetilo, kaj so bordure. To je nekakšna stilska okrasna obroba, ki loči nek del od nečesa drugega.

Našla sem celo nek forum, kjer na veliko debatirajo o bordurah, kdaj ja in kdaj ne. Katere bordure so trenutno moderne in katere niso. Bordure da ali ne v kopalnicah, bordure kot okras parketa. Tega še sicer nisem pri nikomer zasledila, a berem, da so bordure spet čedalje bolj v modi. Več o bordurah najdete tukaj.

Tokrat ni govora o keramičnih bordurah, pač pa o parketnih. Gre za leseni okras z motivom, ki ustvari svojstven videz in daje prostoru poseben čar. Je pa to pravzaprav lasersko obdelan masivni les. Načeloma obstajajo že tipsko izdelane bordure, a se lahko izdelajo popolnoma edinstveni motivi glede na želje kupca. Seveda se morata debelina parketa in debelina bordure ujemati, so pa primerne tudi za talno ogrevane prostore.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.