Letalske karte, kako do njih?

S spletnimi in tradicionalnimi potovalnimi storitvami posamezniki in podjetja, ki iščejo ponudbo letalskih vozovnic, lahko popotniki primerjate  ponudbe za najboljšo ceno z uporabo le nekaj virov. Če želite pridobiti ponudbe za vozovnice, morate poznati datum odhoda in mesta ter mesta prihoda in odhoda. Pri rezervaciji letalskega leta je pomembno upoštevati, da so cene letalskih vozovnic na splošno najnižje med tednom, še posebej od torka do četrtka.

Poiščite pravo besedo! Kliknite tukaj!

 

Niste nori, ker mislite, da se je cena leta spremenila, potem ko ste jo nekajkrat  iskali v spletnem brskalniku. Na podlagi piškotkov v vašem brskalniku se cene letalskih vozovnic večkrat povečujejo, če se določena pot ponavlja večkrat, se zato, ker vas spletno mesto želi prestrašiti pri rezervaciji leta v smislu: nujno kupite letalsko karto, ker se le ta iz minute v minuto povečuje. Vedno iščite lete v načinu brez beleženja zgodovine ali v zasebnem načinu brskanja, če želite videti najnižje cene.

Piškotki se ponastavijo vsakič, ko ponovno odprete okno brez beleženja zgodovine. Torej, če želite za vsako iskanje leta začeti s čistim skrilavcem (tako da vaša prejšnja iskanja niso “zapomnjena”, ker se sicer potencialno napihujejo stroški), zaprite vsa okna brez beleženja zgodovine, odprite novo in nato opravite iskanje leta.

Vsi iskalniki imajo napihnjene stroške leta kot del zmanjšanja letalskih prevoznikov. Nekateri iskalniki dosledno napihnejo veliko višje od drugih. Obrestuje se,  da se seznanite s spletnimi mesti, ki ponujajo najboljše cene.

Nazadnje, noben iskalnik ni dosleden (čeprav je Skyscanner najboljši).  Morda boste morali poskusiti kombinacijo iskalnikov,  da boste dobili na voljo čimveč rezultatov.

Proračunske letalske družbe ponujajo znatno cenejše vozovnice kot njihove velike letalske družbe, s tako imenovanim  polnim delovnim časom.  Očitno je, vendar to prihaja s kompromisi, kot so naprimer- manj prostora za noge, kot tudi  brez “brezplačne” hrane / pijače na letalu (ki je mimogrede pokrita z vašo cenovno ugodnejšo vozovnico s polno storitvijo letalskih prevoznikov).

Preverite, kje je lokacija letališča (nekateri proračunski letalski prevozniki letijo na letališča izven mesta).

Poskrbite, da ste rezervirali in plačali prtljago. Upoštevajte omejitve glede teže, višine in števila vrečk. Nekateri letalski prevozniki (npr. Ryanair) bodo zaračunali obsežno pristojbino, če boste prekoračili težo omejene prtljage. Ne pozabite, da plačate samo za točen prtljažni prostor/težo.

Preberite drobni tisk. Najboljši primer je ta, da Ryanair WILL CHARGE A FEE, če ne natisnete svoje vozovnice ali se držite svoje stroge omejitve glede  teže in dimenzij prtljage. Opozorilo za to pristojbino je jasno navedeno z velikimi  črkami v prvem stavku vaše e-potrditve. Na kratko, vedno preberite in sledite navodilom!

Ne pozabite, če želite rezervirati najcenejši možni  let, opravite svoje raziskave in  spoznajte zahteve in omejitve proračunske letalske družbe.

Morda boste morali natisniti svojo vozovnico

 

Preverite, ali vaš letalski prevoznik zahteva, da natisnete svojo vozovnico in / ali se  prijavite v spletu.

 

Če potujete in nimate dostopa do tiskalnika, se obrnite na recepcijo v vaši namestitvi ali razmislite o tiskanju v knjižnici, univerzi, fotokopirnici.

Včasih letalske letalske družbe pristajajo na oddaljenih letališčih od vašega osnovnega cilja. To ni vedno tako, vendar se lahko zgodi, posebno pri nizkocenovnih prevoznikih.

Npr.:

Pariz je tak primer. RyanAir ponuja poceni vstopnice na letališče Beauvais, vendar je od Orlyja (glavnega letališča) oddaljen 1,5 ure in je veliko dlje od centra mesta. Zato vedno preverite Google Maps  in se prepričajte, kje je letališče. Če je oddaljenost velika, upoštevajte stroške / čas tranzita, da ugotovite, ali je cenovno to še vedno ugodno.

 

Pomembni koraki za ugoden nakup:

  1. Načrtujte vnaprej in se prijavite za e-poštna opozorila o nizkih cenah.
  2. Seznanite se vnaprej z možnimi ugodnimi letalskimi kartami.
  3. Seznanite se kdaj so cene najnižje.
  4. Uporabite spletna mesta različnih letalskih družb, če želite poiskati cene.
  5. Izpraznite predpomnilnik in piškotke med iskanjem letalskih prevoznikov, zlasti v različnih dneh ali tednih.
  6. Po potrebi združujte lete različnih letalskih družb.
  7. Razmislite o nakupu preko konsolidatorjev, ki vnaprej kupijo vozovnice v velikem obsegu, da izberejo poti z določenimi prevozniki.
  8. Ko kupite svojo vozovnico, se ne odjavite iz e-poštnih opozoril!
  9. Letalski prevozniki še naprej prihajajo s promocijskimi vozovnicami za svoje nizko prodajne polete. Če je destinacija, za katero je na voljo nizka cena, vam letalska družba med promocijo lahko pošlje e-poštno opozorilo. Prav tako je priporočljivo, da se prijavite pri letalskem prevozniku tudi na njihovo spletno stran.

Če radi potujete z letalom in leti predstavljajo največji del vaših potovanj,boste ugotovili, da je poiskati poceni letalsko karto, lahko enako pomembno kot iskanje pravega cilja, prave turistične agencije, pravega nahrbtnika ali pravega kraja za bivanje.

Varen let 🙂

Ta vnos je bil objavljen v Last minute, Potovanja, Prosti čas z značkami . Zaznamek za trajno povezavo.