LTE/4G imajo vsi operaterji, vendar dobrega?

Tudi LTE/4G ima različne hitrosti prenosa podatkov. To, da na telefonu vidite izpis, da vam telefon trenutno https://www.a1.si/omrezje/pokritost-in-hitrost-internetalovi LTE/4G omrežje, še ne pomeni, da dosegate visoke hitrosti, lahko tudi slabše. Seveda pa je še posebej pomembno, če imate telefon, ki omogoča dober prenos, saj v kolikor ga nimate, lahko pozabite na nek kvaliteten in hiter prenos podatkov.

Kot drugo pa se morate zavedati, da je še najbolj pomembno od vsega, pri katerem operaterju imate sklenjeno naročnino. V kolikor imate pri A1, potem ste lahko mirni in prepričani, da boste imeli kolikor toliko malo težav. Največjo težavo imajo naročniki pri tistih operaterjih, ki gostujejo na bazah ostalih ponudnikov, saj dejansko potem pomeni, da telefoni veliko iščejo pravega ponudnika, kar pomeni, da lahko pride tudi do preklapljanja med operaterji, kar pa jasno LTE/4G signal zmoti in potem pride do prekinjanja, počasnega delovanja in jasno tudi slabe volje.

A1 je na področju LTE/4G omrežja naredil lep napredek

Torej, kot smo ugotovili, če si želite imeti res dober signal, potem vzemite naročnino pri tistem ponudniku, ki ima postavljene svoje baze, torej svoje omrežje, ne pa da gostuje povsod drugje. Večina teh je tudi naredila zelo lep napredek pri svojem omrežju od tistih prvih začetkov.

Če samo pogledamo, kakšne so bile hitrosti nekdaj, ko smo že rekli, da nam povezava že dela malo bolje in ni bila povezava samo preko WAP tehnologije, potem je le – ta v primerjavi s sodobnim časom res grozno slaba. 2G povezava je imela tako hitrost prenosa do 0,236/0,110 Mbit/s, potem pa ko se je pojavilo prvo 3G omrežje, smo bili že na hitrosti do 21/5,7 Mbit/s. To so že bile hitrosti, ko smo že lahko kaj našli, vendar pa v današnjem času nihče takega telefona tudi slučajno ne bi uporabljal, saj bi bila povezava tako slaba.

Ko je 3G omrežje doživelo malenkosten napredek, smo prišli do hitrosti 42/5,7, zdaj, ko imamo najboljše LTE/4G omrežje, pa pridemo celo lahko do 150/50 Mbit/s, predhodnik pri LTE/4G omrežju pa je imel 75/25. Vsekakor torej lahko vidimo, kako velik napredek je LTE/4G v primerjavi že z 2G, kaj šele v primerjavi z WAP-om.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.