Motorna olja priznanega proizvajalca Castrol

Sem laik in po pregledu številnih motornih olj na spletu je moje osebno mnenje, da je motorno olje Castrol točno to kar jaz oziroma bolje rečeno moj jekleni konjiček potrebuje. Na prvo žogo lahko rečem, da je ponudba velika in cene konkurenčne, seveda pa je odvisno kje kupujete. Zato sem pregledala polovico spleta in glede na cene motornega olja vidim, da je pri večini spletnih trgovin dostava kar brezplačna.

Zakaj izbrati ravno motorno olje Castrol?

V prvi vrsti mi je všeč slogan – tako se zdi, kot da je človeštvo za svoj obstoj in normalno funkcioniranje potrebovalo prav motorna olja Castrol. S svojimi “tekočinami” in mazivi so namreč prisotni prav povsod, čeprav nas povečini največ uporablja prav avtomobile, v katerih je potrebno redno menjavati praktično vsa olja, še posebej pa motorno olje. Izbira pravega motornega olja Castrol je odvisna od različnih dejavnikov. Prvi je zagotovo starost avtomobila. Potem je tu zmogljivost in velikost motorja in še bi lahko naštevali. Izbira je odvisno tudi od znamke avtomobila, saj proizvajalec določi, katero motorno olje je tisto, ki bo zagotovilo daljšo življenjsko dobo vašega avtomobila.

Motorna olja Castrol različnih znamk

Med ponudbo motornih olj Castrol najdemo mineralna motorna olja Castrol, delno sintetična olja Castrol in popolnoma sintetična olja Castrol. V ta namen so pri Castrolu razvili tri blagovne znamke, in sicer Castrol Edge, Castrol Magnatec in Castrol GTX. Katero olje torej izbrati? Med popolnoma sintetična motorna olja sodita znamki Castrol Edge in Castrol Magnatec STOP-START, medtem ko med delno sintetična olja sodijo navadni Castrol Magnatec, Castrol GTX Ultraclean in Castrol GTX. Glede na to katero izmed motornih olj Castrol boste izbrali, lahko obrabo vašega motorja zmanjšate za kar 50%. Seveda pa ob tem imejte v mislih v kakšnih razmerah avto uporabljate – dolge ali kratke vožnje, mestno, kombinirano ali izvenmestno vožnjo in morda najpomembnejše, v kakšnih vremenskih razmerah vozite. Morda bo najlažje, če vam pri odločitvi izbire ustreznega motornega olja Castrol pomagajo bodisi v trgovini, kjer boste olje kupili, bodisi kar pri serviserju, kjer vam bodo olje zamenjali. Pa srečno vožnjo!

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.