Na hitro o konopljinem olju in vitaminu B12

b12O tem olju ste prav gotovo že veliko slišali, saj postaja vedno bolj popularen, tako pri ljudeh, kot tudi v medijih. Konopljino olje ima številne pozitivne učinke, izredno uporaben pa je tako v kuhinji, kot tudi lahko bi rekli v kopalnici. Nekateri ga uporabljajo kot prehranski dodatek, zelo dober pa je tudi za našo kožo.

Omenjeno olje vsebuje ogromno Omega3, Omega6 in GLA, te sestavine pa imajo izredno dober učinek na naše telo in so potrebne v našem vsakdanjem življenju. Imenujejo se esencialne maščobne kisline, najdemo pa jih v različnih oljih. Vendar bodite pozorni, saj nekatera olja vsebujejo manj EFA kot druga.

Tu pa je še druga tema današnjega članka in sicer vitamin B12. Skoraj največjo vsebnost tega vitamina najdemo v telečjih jetrih. Oglejmo si nekaj stvari, za katere je ta vitamin odgovoren v našem telesu. Vitamin b12 skrbi za presnovo homocisteina, vlogo ima tudi pri delitvi celic in nastajanju rdečih krvničk, posledično tudi pri delovanju imunskega sistema in še bi lahko naštevali.

Vsekakor nam v telesu ne sme primanjkovati nobenega izmed pomembnih vitaminov, le-te je najbolje, da jih pridobimo iz hrane. Čeprav je na trgu veliko različnih prehranskih dodatkov, se je najbolje zdravo prehranjevati. Kdaj pa kdaj pa nanese, da s hrano enostavno ne moremo vnesti dovolj hranilnih snovi v telo, takrat se prehranski dodatki izkažejo za precej uporabne.

Ko že govorimo o hrani, pa ne smete pozabiti tudi na redno telesno vadbo, saj bo vaše telo lahko dobro funkcioniralo le s kombinacijo dobre in zdrave hrane, ter primerne količine gibanja.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.