Najem apartmaja za dopust na Hrvaškem

brela-cro-1Če redno počitnikujete na Hrvaškem, potem ste verjetno ali med tistimi, ki se odločijo za bivanje v kampu, ali pa med tistimi, ki najamejo apartma – po statistikah sodeč se za hotelsko bivanje na Hrvaškem ne odloča veliko Slovencev, če pa že, gre večinoma za upokojence.

Za najem apartmaja lahko poskrbite popolnoma sami, ali pa ga poiščete preko turistične agencije. Kadar se odločite za najem brez posrednikov, je vedno dobro, da najamete točno določeni apartma, ne pa, da zakupite enega od apartmajev v ponudbi, nakar vam šele ob prihodu dodelijo tistega, ki bo zares vaš. Takšen najem apartmaja je tvegan, saj ponudnik običajno predstavi najlepšega v ponudbi, in če nato ne dobite ravno tega, ste lahko precej razočarani. Enako se vam sicer lahko pripeti tudi v primeru, da gre za najem apartmaja preko turistične agencije – tudi te pogosto zastopajo množico različnih ponudnikov, in dejansko nikoli ne veste, kaj boste dobili za svoj denar. Je pa res, da imate pri agenciji vedno tudi možnost, da vas ob vašem nezadovoljstvu z dodeljenim apartmajem prestavijo v boljšega – če se le pravočasno pritožite in nastopite odločno ter zahtevate svoje.

Najbolj varen je najem apartmaja, ki ga že poznamo, zato marsikdo ob odhodu apartma že rezervira tudi za naslednje leto. Vendar pa to še zdaleč ni zagotovilo, da bo apartma tudi zares prost.

Najboljši način za najem apartmaja

Tako kot povsod drugod, tudi za najem apartmaja velja, da največ štejejo priporočila. Kadar se odpravljate na dopust nekam, kjer še niste bili, se o izkušnjah z apartmaji posvetujte s prijatelji in znanci, prav tako pa ne bo odveč, če povprašate na socialnih omrežjih ali spletnih forumih, kjer vam bodo ljudje posredovali dobre in slabe informacije iz prve roke. Pozanimajte se, kakšen je bil apartma, za kakšno ceno, ali lastniki stanujejo v isti stavbi, kako daleč je do plaže in kakšna je ta, ali je lokacija primerna za otroke in podobno. Nenazadnje vas to prav nič ne stane, rešili pa se boste marsikatere nevšečnosti, ki vam lahko nenazadnje tudi pokvari dopust.

Ta vnos je bil objavljen v Last minute, Potovanja z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.