Namestitev in izbira tapet

Tapete so odlična zidna obloga, ki je primerna za skoraj vsak prostor in se prav v tem razlikuje od drugih, najbolj priljubljenih oblog. Če lahko rečemo, da je parket uporaben povsod, razen v kopalnici, ploščice pa so običajno predrage za stene, ki se jih voda nikoli ne dotakne, so tapete lahko tako v kopalnici kot vseh ostalih prostorih.

Namestitev tapet je sila enostavna, a kljub temu je dobro pred tem poznati vsaj nekaj osnov. Tapete lepimo le na čiste stene, tako da je pred namestitvijo potrebno stene dobro očistiti. Pajčevina in morebitne druge smeti lahko v veliki meri vplivajo na dobo trajanja.

Pri čiščenju bodite pozorni tudi na morebitne vlažne madeže na steni, saj jih s tapetami ne smete prekriti. Samo postavitev tapet namreč ni rešitev za stene, ki jih prebija vlaga, saj je potrebno takšne težave odpraviti, da bo vaš življenjski prostor varen in zdrav. S prekrivanjem lahko težave le prikrijete in prestavite njihovo odpravo, težave z vlago v prostoru in drugimi, s tem pogojenimi težavami, pa bodo le še večje.
Za namestitev tapet boste potrebovali tudi lepilo in nek pripomoček, s katerim boste lepilo nanesli na steno. Uporabite lahko tudi pripomočke, ki so namenjeni polaganju parketa ali kakšne druge. Če zaupate težavo prodajalcem v trgovini s tehnično opremo, boste kaj hitro dobili nekaj odličnih rešitev.

Poznamo različne tapete. Med najbolj priljubljene sodijo fototapete, decor tapete in podobne stenske tapete. K sreči je namestitev za vse enaka, tako da je dovolj, če obvladate namestitev samo ene vrste.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.