Optimizacija spletnih strani v letu 2013

optimizacija-spletnih-straniOptimizacija spletnih strani še nikoli v vsej svoji kratki zgodovini ni bila tako kompleksna kot je postala prav v letu 2013. Če je še ne dolgo nazaj veljalo pravilo, da je optimizacija spletnih strani gradnja povratnih povezav, zdaj temu več ni tako. Včasih ste lahko ne glede na vsebino na strani z večjim številom zunanjih povezav rangirali na določene ključne besede precej visoko. Lahko rečemo, da se je dalo z optimizacijo in oglaševanjem precej dobro in lahko zaslužiti. Googlovi algoritmi, ki pregledujejo spletne strani so že tako napredni, da spremljajo precej več faktorjev kot so jih še pred dobrim letom. Optimizacija spletnih strani je postala precej bolj zahtevna. Google zna danes zelo dobro ločiti kvalitetno in unikatno vsebino od slabe in prepisane iz drugih strani. Zunanje povezave več niso glavni faktor za dobro rangiranje, saj je optimizacija spletnih strani postala veliko več kot samo gradnja povezav in pisanje vsebin na spletni strani. Z gotovostjo lahko trdimo, da je optimizacija spletnih strani dobila letos popolnoma novo dimenzijo.

Optimizacija in vpliv uporabniške izkušnje

Navedli bomo nekaj konkretnih primerov, kjer se je optimizacija spletnih strani zadnje leto spremenila. Googlovi robotki so danes nenehno prisotni na vaši spletni strani. Google izdeluje analitiko vaše spletne strani tudi, če ne uporabljate njihovega orodja Google Analytics in mu ne dovoljujete nalaganja piškotkov. Nenehna prisotnost Googlovih robotkov omogoča natančno spremljanje uporabniške izkušnje. Po domače povedano, Google vidi, kaj ljudje počnejo na vaši spletni strani, koliko strani si ogledajo, kdaj jo zapustijo in na katero stran se odpravijo, ko zaprejo vašo stran. V kolikor rangirate na določeno ključno besedo visoko, vendar obiskovalci vašo stran hitro zapuščajo in iščejo dalje se bo hitro zgodilo, da vaša spletna stran ne bo več rangirala tako visoko. Trdimo lahko, da je optimizacija spletnih strani v letu 2013 v veliki meri odvisna tudi od dobre uporabniške izkušnje.

Optimizacija spletnih strani in socialna omrežja

Ogromen pomen iskalniki namenjajo prav socialnim omrežjem. Optimizacija spletnih strani skoraj več ni mogoča brez vključevanja socialnih omrežij. Google lahko zelo dobro prepozna moč vaše socialne mreže in tudi na podlagi tega ustrezno uvrsti vašo stran med rezultate. Pomembni so predvsem socialnih odzivi, število sledilcev, oboževalcev, število napotenih na vašo stran iz različnih omrežij itd. Večja kot bodo vaša socialna omrežja, večjo avtoriteto boste imeli v očeh Googla in ostalih iskalnikih. Danes več ni dovolj, da vključite samo Facebook, tukaj so namreč še Twitter, Google+, Linkedin, Pinterest in drugi. V kolikor vam je optimizacija spletnih strani zelo pomembna, se potrudite, da boste prisotni na vseh področjih. Nikakor pa ne zanemarite socialnih omrežij, saj so prav slednja danes najboljši pokazatelj priljubljenosti vašega spletnega mesta.

Dobro podjetje za optimizacijo spletnih strani

Verjetno se boste strinjali, da je danes na trgu precej podjetij, ki ponujajo poleg izdelave, tudi optimizacijo splentih strani. Optimizacija spletne strani je dolgotrajen postopek in nikar ne zaupajte tistim, ki obljubljajo rezultate čez noč. Eno od podjetij, ki ima veliko referenc in dela profesionalno je zagotovo spletna agencija Isaac.si. Čeprav je podjetje Isaac.si relativno mlado podjetje, si je v kratkem času ustvarilo že precej referenc na področju optimizacije in spletnega marketinga. Nekaj njihovih projektov si lahko ogledate na njihovi spletni strani v rubriki študije primerov. Za več informacij pa je najbolje, da jih pokličete in se dogovorite za neobvezujoč sestanek. Isaac.si lahko vam in vaši spletni strani ponudi optimizacijo spletne strani na zelo visokem nivoju.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije. Zaznamek za trajno povezavo.