Originalne baterije različnih znamk

 bateryZagotovo se je že vsak izmed nas znašel v situaciji, ko nam katera izmed zelo ljubih naprav naenkrat ni več delovala kot bi morala in to prav zaradi življenjske dobe baterije. Lep primer za to so denimo v prvi vrsti baterije za mobitele, baterije za fotoaparate, baterije za kamere ali recimo baterije za prenosne računalnike.

Niso pa samo baterije tiste, ki so dandanes sporne kakovosti – včasih so namreč zdržale mnogo dlje kot danes. Enak problem je z vsemi aparati, pa naj si bodo to gospodinjski aparati ali pa kakšni vrtalni stroji in podobno. Danes se vse hitreje iztroši in po domače povedano crkne. Srečo imamo, da pri aparatih, ki delujejo na baterije, lahko le-te zamenjamo. Pri tem pa moramo paziti, da vsako baterijo zamenjamo z originalno novo baterijo, saj bomo le na tak način spet dosegli najbolj optimalno delovanje aparata.

Nakup baterije nekoč in danes

Včasih je bila prava znanost najti pravo baterijo za svoj mobitel, kamero, fotoaparat ali prenosnik. Moral si prehoditi in prečesati skoraj vse trgovine z elektroniko v mestu, da si morda v eni našel baterijo za model in znamko, ki si jo potreboval. Na našo srečo so se vse te stvari “preselile” na splet. Zdaj lahko samo v nekaj klikih najdemo baterije vseh znamk za praktično vsak aparat. Najhuje pa je, da ponavadi pri vsej tej poplavi vseh možnih baterij zgubljamo nepotreben čas med iskanjem tiste prave baterije. Sama obožujem uporabniku prijazne spletne strani – menim namreč, da mora spletna stran služiti svojemu namenu in samo, če se uporabniki na njej znajdejo, je spletna stran zadostila svojim potencialnim kupcem.

Ko sem skoraj že obupala, sem našla spletno stran, ki je prav specializirana za prodajo vseh vrst baterij. Za spletnimi stranmi sem raziskovala zato, ker sem potrebovala prav določen stari tip baterije za kamero za bodočo taščo, ki bo kmalu praznovala svoj 50. rojstni dan. Na spletni strani www.svetbaterij.si imajo na vrhu strani iskalnik prav in samo za iskanje baterij. Imajo tudi možnosti filtrov, a najbolj mi je bil pri srcu prav ta iskalnik, saj sem z njegovo pomočjo našla pravi tip baterije v pičlem koraku – vpisala sem kar sem iskala in dinamično se je izpisala baterija, ki sem jo iskala. Za čisto vse produkte, ki jih kupujemo, bi morali obstajati podobni filtri in iskalniki, pa bi bilo življenje lepše in lažje.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.