Otroški vozički in dodatna oprema

Otroški vozički s čim več dodatne opreme so za vsakega novopečenega starša največje sanje. Pred nakupom otroškega vozička se torej posvetujte s prijatelji, znanci ali sorodniki, ki že imajo tovrstne izkušnje in se na podlagi ugotovitev odločite za otroški voziček po vaši meri. Nekateri otroški vozički so težji, spet drugi so lažji. Nekako ugotavljamo, da so otroški vozički, ki so težji od 10 kg nekoliko pretežki za mamice same in jim svetujemo nakup lažjega vozička. Poleg teže moramo pri izbiri otroškega vozička biti pozorni tudi na hitro, enostavno in ekonomično zlaganje. Težimo namreč k temu, da otroški voziček v našem avtu ne zavzame ogromno prostora, nam pa prihrani čas in trud pri nepotrebnem ugotavljanju, kako voziček zložiti in nato spet raztegniti v stanje pripravljenosti.

Otroški vozički in avto

otroski vozicki18Če že omenjamo funkcionalnost v avtu, je morda vredno omembe tudi to, da si boste prihranili veliko dela in tudi denarja, če bodo otroški vozički med katerimi boste izbirali kompatibilni z obstoječim avtosedežem. Z besedo kompatibilni imamo v mislih bolj to, da sta bolj kot ne enake barve – za vse tiste ki jim otroški vozički pomenijo tudi nek modni dodatek.

Ko boste zaključili z analiziranjem primerne velikosti, teže in kompatibilnosti z avtosedežem, se skoncentrirajte še na dodatne opremo, ki se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Obstajajo namreč otroški vozički s stojalom za flaško, dežno prevleko, dežnikom ali strešico za sonce, priključkom za drugega otroka, veliko košaro za shranjevanje stvari in še marsikaj drugega. Prav vsaka od naštetih reči ima svoje prednosti in ravno zato takšni otroški vozički, ki imajo vso možno dodatno opremo stanejo bistveno več kot tist “navadni” vozički. Denimo velika košara pri podvozju nam omogoča shranjevanje vseh pomembnih reči kot so recimo planice in vsa potrebna kozmetika za očediti našega malčka ali malčico. Nikakor seveda ne smemo izpustiti tudi nekaj oblačil. Kakorkoli že, voziček je kljub temu še vedno prvobitno namenjen vašemu otroku, glejte pač toliko, da bo tudi vam pisan na kožo.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.