Prednosti valovite strešne kritine

bratexPrednosti valovitih strešnih kritin pred navadnimi strešniki je kar nekaj. Valovite strešne kritine so po navadi narejene iz pločevine, vlaknocementa, bitumena, umetnih mas ali azbesta, ki se ga sedaj ne uporablja več.

Glavna razlika valovite strešne kritine pred ravno je ta, da ni tako gladka kot ravna, prav tako proizvaja manj hrupa pri dežju ali toči, saj valovita oblika razprši dežne kapljice. Nekaj slabosti se lahko zakrije tudi z za različnimi posipi, ki še bolj zadušijo hrup in pomagajo pri izolaciji.

Valovita strešna kritina je zlasti primerna za zamenjavo salonitne strešne kritine, za zamenjavo starejših kritin, zaradi lahke teže ne obremenjujejo starejšega materiala. Dandanes pa so se valovite strešne kritine že tako razvile, da jih lahko uporabimo tudi za pokrivanje bivalnih objektov, poslovnih objektov, garaž itd.

Največkrat so pločevinaste, na voljo pa so v veliko različnih barvah, ne bodite presenečeni če boste kje videli barve kot so rumena ali rdeča. Zaradi majhnega vdora vode se lahko valovite kritine uporabljajo tudi pri strehah z majhnim naklonom.

Seveda pa je ena glavnih prednosti valovitih strešnih kritin cena, vsi materiali so relativno poceni v primerjavi z opečno ali betonsko strešno kritino. Valovito kritino je zelo lahko položiti na streho, v primeru da izberemo obliko plošč.

V kolikor želite kupiti novo strešno kritino, lahko za bivalni ali poslovni objekt ali pa za garažo, hlev, ali pasjo uto, so valovite strešne kritine za relativno nizko ceno, prava izbira za vas.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.