Prenosni računalniki ter nakup prenosnega računalnika

Danes so zelo popularni prenosni računalniki, predvsem v podjetjih kjer se ukvarjajo z informatiko in računalništvom, je zelo priročno če imate prenosni računalnik, da si na kakšnem sestanku kaj zapišete, prav tako pa se uporablja na faksu med študenti, ki svoje zapiske beležijo kar na prenosni računalnik. Prenosni računalniki so danes zelo dostopni, sploh kar se tiče cenovnih razredov, saj so v preteklosti bile cene prenosnih računalnikov ogromne.

Vendar večkrat naletimo na težavo pri nakupu prenosnega računalnika: Kakšen prenosni računalnik kupiti ?

V zadnjih letih je cena prenosnikov upadla in je prenosnik srednjega razreda enak ceni domačega razreda, vendar tu je potrebno vedeti zakaj boste prenosnik uporabljali, kaj želite od njega, kaj pričakujete. Tu si lahko ogledate cene prenosnikov Toshiba.

Nakup prenosnega računalnika je lahko zakompliciran če ne veste za kaj ga boste sploh potrebovali. Namreč treba je vzeti na vpliv kako zmogljivega želite, kolikšna mora biti njegova velikost, teža pa tudi avtonomija baterije. Ključne točke pri nakupu prenosnega računalnika so torej :

  • Če boste računalnik uporabljali še kje drugje kot doma, sta za vas pomembna podatka o teži in velikosti zaslona. Namreč veliki in težki računalniki so nerodni za prenašanje naokoli.
  • boste uporabljali programe, ki potrebujejo zmogljiv računalnik, urejali fotografije ali video ? igranje iger ? Potem glejte zmogljivost računalnika.
  • boste večinoma gledali filme in multimedijske vsebine ? Potem vsekakor potrebujete računalnik s čim večjim zaslonom
  • uporabljate računalnik izven dosega električnega omrežja ? Potem potrebujete zmogljivo baterijo
  • če imate veliko količino slik, glasbe, videa in želite to shraniti na prenosnik, potem potrebujete veliko kapaciteto diska

Če ste še vedno v dvomih, pa pobrskajte po spletu na forumih in sigurno boste dobili kar iščete.

Ta vnos je bil objavljen v Tehnologije. Zaznamek za trajno povezavo.