Pri zaprtosti pomaga grenka sol

Zaprtost je ena izmed večjih tegob, ki pesti izredno veliko ljudi. Občasno se z zaprtostjo sooča veliko ljudi, skoraj vsak človek je že kdaj bil zaprt. Kadar pa zaprtost preraste v zelo pogost pojav, ni več tako nedolžno in je znak, da se moramo začeti bolj posvečati svoji prebavi ter svojemu črevesju.

Veliko ljudi se ob zaprtosti posvetuje s priročniki, ki opisujejo različne naravne metode, s katerimi se lahko borimo proti zaprtosti. Ena izmed naravnih možnosti je tudi grenka sol, ki predstavlja zelo ne invaziven postopek odvajanje trdega blata. Grenka sol namreč povzroči, da postane debelo črevo bolj vlažno in tako blato lažje zdrsne mimo.

Kako se uporablja grenka sol

Grenka sol se seveda ne uporablja le za zaprtost. Lahko jo uporabimo tudi za mehčanje trde kože in za sprostitev napetih mišic. Tisti, ki si doma radi privoščijo kopel za stopala, pa jo lahko dodajo v vodo, saj je odlična za utrujene noge.

Grenka sol je v bistvu magnezijev sulfat, ki so ga odkrili že pred veliko leti v Angliji. Za odvajanje se uporablja že dolga leta, saj so kmalu ugotovili, da pripomore k lažjemu odvajanju blata. Če se želimo pomagati z grenko soljo, jo moramo stopiti v vodi. Seveda okus, ki ga bo grenka sol oddala ne bo prijeten, zato je dobro, da poleg dodamo še kakšno kapljico limoninega soka.

Kdaj učinkuje grenka sol

Ker je grenka sol naravno odvajalo bomo morali biti potrpežljivi. Pri določenih osebah deluje že v roku 30 minut. Pri hujši zaprtosti pa je potrebno počakati tudi več ur, da učinkuje.

Več o koristih grenke soli, si lahko preberete na povezavi.

Ta vnos je bil objavljen v Lepota in zdravje z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.