Samsung tonerji – originalni ali obnovljeni?

samsung-tonerji-originalniVsi vemo, da veljajo Samsung tonerji za izjemno kakovostne in omogočajo vašemu Samsung laserskemu tiskalniku najboljši možen tisk, saj so vzdržljivi, poleg tega pa tudi ni nevarnosti, da bi prišlo zaradi slabe kakovosti tonerja do težav s tiskalnikom. Dejstvo pa je, da znaša strošek za nakup kar dosti – kljub temu, da so Samsung tonerji dejansko produkt korejskega podjetja, gre za visoko kakovost, ki jo je pač potrebno tudi več plačati. Kljub temu vam je na voljo tudi druga pot, ki ni tako draga, to je nakup obnovljenega tonerja.

Kdaj se izplača investirati v popolnoma nov toner in kdaj je bolje kupiti obnovljenega? Pravijo, da razlike med enim in drugim skorajda ni oziroma tisti, ki ponujajo obnovljene tonerje z gotovostjo trdijo, da niso obnovljeni Samsung tonerji nič kaj manj kakovostni od popolnoma novih. Kako se boste odločili je seveda prepuščeno vam samim, dejstvo pa je, da se ne izplača tvegati v primeru, da uporabljate tiskalnik v službene namene, in da ga uporabljate zelo veliko. Kadar je tiskanje del službenega vsakdanjika se zagotovo izplača plačati nekaj več in biti previden, kot pa tvegati, da bo zaradi prihranka nekaj deset evrov pri tiskanju šlo kaj narobe – če je obnovljeni toner slabo napolnjen, lahko do njih namreč gotovo pride, za težave pa vsi vemo, da se najraje pojavijo takrat, ko bi bilo to najmanj potrebno.

Kakšna je razlika med enimi in drugimi tonerji smo si sicer pogledali pri podjetju Toner123. Hitro smo se prepričali, da razlika v ceni res ni zanemarljiva, kako je s kakovostjo pa smo povprašali kar same prodajalce. Povedali so nam, da je pri obnovljenih tonerjih najbolj pomembno to, na kako strokoven in kakovosten način so pravzaprav bili obnovljeni. Potrebno jih je namreč strokovno odpreti, poskrbeti za temeljito čiščenje s pomočjo kemikalij, pri tem pa tudi zamenjati kar nekaj pomembnih delov. Če poteka obnova kakovostno, bodo obnovljeni Samsung tonerji dejansko kakovostni, v nasprotnem primeru pa res obstaja veliko tveganje, da s tiskom ne bomo zadovoljni oziroma se bodo pri tisku pričele pojavljati težave, ki lahko vodijo celo v okvaro tiskalnika.

Kadar kupujete obnovljene tonerje torej bodite pazljivi, da jih naročite od preverjeno kakovostnega podjetja. To pomeni, da se je najbolje zanesti na domače prodajalne, kjer lahko v primeru težav na podlagi računa uveljavljate tudi garancijo, nikar pa ne zaupajte ponudbam na različnih tujih spletnih straneh, pri katerih imamo včasih občutek, da so predobre, da bi bile resnične. Če so videti predobre, potem to namreč običajno tudi drži, kajti celo obnovljeni tonerji ne morejo biti tako poceni, da bi pri njih prihranili celo premoženje.

Ta vnos je bil objavljen v Razno z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.