Učenje angleščine preko spleta

Splet ni zgolj mesto pridobivanja informacij in mesto zabave, temveč je že dolgo tudi dragocen učni pripomoček. S pridom ga lahko izkoristimo za učenje angleščine ali drugega tujega jezika, kajti ravno za splet velja, da je medij, ki ponuja najbolj globalne vsebine in je najbolj dostopen. Kako pa ga lahko dejansko izkoristimo za učenje angleščine?

Testirajte svoje znanje tujega jezika

Prva stvar je, da na spletu poiščete brezplačno testiranje vašega znanja angleščine, ki ga ponujajo tako naše kot tuje jezikovne šole. Tako boste hitro ugotovili, kakšno je pravzaprav vaše znanje. Sledi naj učenje angleščine s pomočjo spletnih učilnic in »on-line« jezikovnih šol. Če mislite, da je takšno učenje angleščine nujno plačljivo, se motite, kajti splet ponuja tudi brezplačna orodja za učenje tujih jezikov. Je pa res, da je pri programih, ki nudijo brezplačno spletno učenje angleščine potrebno kar dosti dela in samodiscipline – svoj napredek boste ocenjevali le vi sami, nihče vas ne bo priganjal in dodatno motiviral.

Učenje angleščine s pomočjo interakcije

Splet nudi tudi celo goro vsebin v izbranem tujem jeziku, kar pomeni, da lahko te strani prebirate in si tako širite besedni zaklad s pomočjo področij, ki vas zanimajo. Zakaj bi se jezika učili preko lekcij, ki obravnavajo teme, ki vam niso blizu? Učite se ga lahko tako, da berete spletne revije o vrtnarstvu, arhitekturi in oblikovanju, živalih ali čemer koli, kar vam je še posebej blizu. Izjemno možnost za učenje angleščine pa nudi splet tudi s pomočjo interakcije – torej tistega, česar se večina ljudi pri učenju jezika loti nazadnje. Pričnite komunicirati v tujem jeziku! Včlanite se v skupine, pišite na forume, objavljajte bloge in komentirajte članke, vse v jeziku, ki se ga učite. In ta jezik vam bo gotovo v zelo kratkem času zlezel pod kožo.

Morda sicer nekoliko dražji, a verjetno eden izmed najbolj efektivnih načinov učenja tujega jezika, je zagotovo tečaj angleščine v tujini. Pa ne kar nekje. Govorimo o učenju angleščine v njenem naravnem okolju, med maternimi govorci. Le tako boste vestno in nezavedajoč se uporabljali angleški jezik, ki bo iz dneva v dan postajala bolj spevna. Lta ponuja tečaje angleščine v različnih angleško govorečih državah, za različne stopnje predznanja in različne starostne skupine. Obiščite njihovo spletno stran, rešite test, naročite katalog in morda celo izpolnite prijavnico. Če pa boste imeli kakršnokoli vprašanje v zvezi s potovanjem in tečajem tujega jezika v tujini, jih kontaktirajte in z veseljem bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Ta vnos je bil objavljen v Učenje jezikov z značkami , , , . Zaznamek za trajno povezavo.