Vadba za mlade mamice kar z otroškimi vozički

otroski vozicki27Ne bomo si metale peska v oči, da je za telesno stanje marsikatere kriv zgolj porod – govorimo namreč o nakopičenih kilogramih, a morda še bolj kot o tem, o fizični kondiciji, ki jo vsaka mamica mora vzdrževati, da lahko parira tempu svojega otročička. Tako so se domislili že sicer stare metode vadbe in tako so postali otroški vozički sestavni del le-te. Čeprav so otroški vozički namenjeni našim najmlajšim, si lahko z njimi pomagamo tudi me.

Če ste tip človeka, ki za telesno vadbo ne potrebujete motivacije, ker se zanjo lahko motivirate same, potem vam bo zadeva še toliko lažja. V vsakem primeru boste šle z otrokom v otroškem vozičku na sprehod, zakaj ne bi torej naredile še nekaj zase. Otroški vozički so nam lahko pripomoček pri vadbi, kot si v ta namen zlahka predstavljamo ortopedsko žogo, podlogo, ročke in številne druge reči. Zakaj bi morali otroški vozički služiti samo namenu prevažanja otroka, če ga lahko uporabimo na nekoliko drugačen način seveda tudi mi. Za uporabo imamo več možnosti.

Ena izmed teh je denimo rolanje med vožnjo z otroškim vozičkom – zakaj pa ne?

Druga možnost je recimo, da nam služi za ohranjanje ravnotežja pri izvajanju raznih vaj, ki to zahtevajo.

Otroški vozički in skupinska vadba

otroski vozicki28Nekako najtežje se je uskladiti s prijateljicami glede termina rojstva otroka. Vem, sliši se hecno – kdo bi si to sploh želel, a kot prave prijateljice pred porodom, bi si želele, da to ostanejo tudi po porodu. Saj ne rečem, da to ni izvedljivo, je pa res, da ljudje, ki še nimajo svojih otrok, hočemo ali nočemo vseeno razmišljajo drugače kot tisti, ki jih imajo. Namreč ni ga lepšega kot sprehod z otrokom v otroškem vozičku skupaj bodisi s partnerjem, včasih pa s prijateljico. Skupaj se lahko vzpodbujata pri rekreaciji in pogovarjata o vseh stvareh, ki zadevajo otroka in mamice. Saj se moški res trudijo razumeti, a ne bodo nikoli vedeli, kakšen je občutek, ko dojiš otroka in podobne reči. Prav zaradi tega potrebujemo družbo sebi enakih – torej žensk.

Morda so prav zaradi tega otroški vozički dobili še popolnoma drugo dimenzijo – uporabljajo se pri vadbi mladih mamic. Tako v Ljubljani kot Mariboru je tovrstna organizirana vadba. Sama sem nekega dne tekla skozi mariborski mestni park, ko so otroški vozički dobesedno napadli samo jedro parka. Najprej mi ni bilo nič jasno, dokler nisem zagledala prijateljice, kako se skupaj z ostalimi mamicami razteguje ob svojem otroškem vozičku. Prav užitek jih je bil gledati. Telovadni otroški vozički … tako jim pravim od takrat naprej.

Ta vnos je bil objavljen v Vse za otroka z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.