Visokotlačni čistilnik – vsestranski pripomoček

Visokotlačni čistilnik je eden izmed pripomočkov, ki ga potrebuje skoraj vsako gospodinjstvo, posebej tiste družine, ki živijo v hiši in imajo okoli nje kaj za postoriti. Primeren je za pranje avtomobila, čiščenje tlakovanih in asfaltnih dvorišč, pranje traktorja ali pa morda garaže. Je vsestransko uporaben in tudi zelo učinkovit. Uporaben je tako rekoč za vse, le moč pritiska moramo prilagajati produktom, ki jih čistimo. Po nekajkratni uporabi je zlahka ugotoviti, katere stvari moramo čistiti pod višjim in katere pod nižjim tlakom. Na primer avtomobil moramo prati pod nekoliko nižjim pritiskom, saj zlasti grb na registracijski tablici lahko hitro poškodujemo. »Robustnejše« stvari pa brez skrbi lahko čistimo pod višjim pritiskom, saj jih s tem tudi kar najbolje očistimo.

Cene visokotlačnih čistilnikov so odvisne od kvalitete, zmogljivosti in seveda namena. Za domačo uporabo jih je pri nas mogoče dobiti že od približno 60 € naprej. Pred nakupom se velja o čistilnikih pozanimati in se posvetovati s trgovcem, ki to področje pozna in vam bo lahko podrobno razložil prednosti in slabosti določenih modelov. Ne nasedajte tistim, ki vam želijo vsiliti in za vsako ceno prodati prav določen model. Pomembno je, da se sami odločite na osnovi informacij, ki ste jih pridobili na najrazličnejših mestih in tudi že od obstoječih uporabnikov.

Na trgu so na voljo čistilniki za domačo uporabo, hladnovodni in toplovodni visokotlačni čistilniki, stacionarni, samopostrežni in čistilniki na dizelski oz. bencinski pogon. Vsak od njih ima svoje prednosti in specifike, ki so lahko določenim uporabnikom bližje.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.