Zaključni profili in profili za steklo

zakljucni-profili-in-profili-za-stekloČe berete ta članek ste verjetno obrtnik ali pa domači mojster, ki prenavlja stanovanje. V tem članku bomo govorili o zaključnih profilih ter pa profilih za steklo.

Omenjena tipa ALU profilov se uporabljata u gradbeništvu in prav vsak obrtnik, ki opravlja zaključna dela v gradbeništvu se je srečal z njimi. Seveda pa zaključni profili niso edini tip ALU profilov na trgu, obstaja še mnogo drugih tipov, vsak pa služi svojemu namenu.

Zaključni profili se največkrat uporabljajo na stiku dveh plošč, predstavljajte si naprimer prehod iz enega prostora v drugega skozi vrata, na sredini pod vrati pa je med parketom v eni sobi in keramičnimi ploščicami v drugi sobi pritrjen zaključni ALU profil. Različne dimenzije profilov vam omogočajo prilagajanje po vaših željah, tako lahko dosežete izgled in obliko prostora, kot ste želeli.

Profili za steklo pa služijo popolnoma drugemu namenu. Profili za steklo držijo okno na svojem mestu, večinoma pa se pojavljajo v obliki tako imenovanih U profilov. Glavna lastnost teh profilov mora biti seveda ta, da je steklo togo vpeto v profil.

Prednost profilov iz aluminija je ta, da je aluminij izredno lahek in trden, to potrjuje tudi dejstvo, da je eden izmed najbolj pogosteje uporabljenih materialov v gradbeništvu, je pa tudi cenovno ugoden.

Oba omenjena tipa profilov in druge lahko kupite v specializiranih trgovinah po Sloveniji, možen pa je tudi nakup prek spleta, kar še posebej olajša celoten proces. Nakup prek spleta je enostaven, nekateri ponudniki pa vam nudijo celo brezplačen prevoz.

Ta vnos je bil objavljen v Dom in vrt z značkami , . Zaznamek za trajno povezavo.